En un Estat espanyol que ja negava el dret de Catalunya a existir, el 25 de novembre de l’any 1905, un centenar de militars assaltaven les redaccions de les publicacions catalanistes del Cu-Cut! i de la Veu de Catalunya. Aquest fet, i la posterior aprovació de la Llei de Jurisdiccions espanyola, que perseguia qualsevol opinió contrària als símbols espanyols, foren la gota que va fer vessar el got de la paciència dels catalans i les catalanes. El mes de gener de l’any 1906 tot el catalanisme es va unir amb el nom de la Solidaritat Catalana, amb l’objectiu d’assolir una autonomia per a Catalunya i de regenerar la vida política. En les eleccions de 1907 l’èxit electoral d’aquesta aliança, que incloïa des de Francesc Macià a Francesc Cambó, va ser esclatant i va significar l’inici de l’hegemonia política del catalanisme

dimarts, 24 d’agost del 2010

24/08/2010 14:04
El tercero después de Alfons López Tena y Laia Escarrà
Otro conseller  nacional de CDC se pasa a las filas de SI
Redacción
Carles Pagès, conseller nacional de CDC, ha abandonado la formación para pasar a integrarse a Solidaritat Catalana per a la Independencia, liderada por Joan Laporta. Este es el tercer conseller nacional que pierde Convergencia en favor de SI después de que dejaran el partido Alfons López Tena y Laia Escarrà.

Pagès, que es militante desde el 1994 y forma parte de la Mesa Nacional para la inmigración y del ejecutivo de la Agrupación de la Dreta del Eixample, se ha dirigido por carta al secretario general adjunto de CiU, Felip Puig, para comunicarle su decisión. En la misiva, Pagès lamentaba que CiU "desaproveche una oportunidad única de colocarse al frente del sentimiento de independencia". Por estos motivos, es por los cuales justifica su baja. "Es por eso que, sin resentimientos, en espera de que repenséis vuestro miedo a dar un paso al frente, me veo con la obligación moral, para ser coherente con mis ideales y mi trayectoria política, a pediros la baja", concluye Labrador.

En la carta, Pagès también apunta que continuará trabajando con Tena y Escarrà pero desde Solidaritat Catalana per a la Independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada